Ponedjeljak, 30 Siječanj 2023 08:09

Biskup Glasnović primio muftiju Hasanovića, predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj

Biskup Glasnović primio muftiju Hasanovića, predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj Foto: Dubrovačka biskupija

Dubrovački biskup mons. Roko Glasnović primio je u Biskupskom ordinarijatu u Dubrovniku u predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiju akademika Aziza Hasanovića.

Muftija Hasanović je zahvalio biskupu Glasnoviću na prijemu te istaknuo zadovoljstvo zbog tradicionalno dobrih odnosa koje imaju predstavnici Medžlisa Dubrovnik i Dubrovačke biskupije. Osvrnuo se i na odličnu suradnju s prethodnicima, dubrovačkim biskupima mons. Matom Uzinićem i mons. Želimirom Puljićem. Biskup Glasnović je zahvalio muftiji i delegaciji na posjeti te je izražena obostrana spremnost za nastavak razvoja suradnje i dijaloga.

U pratnji muftije Hasanovića bili su glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Dubrovniku i predsjednik Sabora Islamske zajednice u Hrvatskoj Salkan ef. Herić, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Dubrovnik Emir Spahić, tajnik Medžlisa Dubrovnik Fehim Vukotić i tajnik Mešihata mr. sc. Nermin Botonjić. Na susretu je sudjelovao i generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. Ivica Pervan.

Dubrovačka biskupija