Srijeda, 08 Prosinac 2021 19:58

Besplatni Internet na pojednim područjima Općine Župa dubrovačka

Karta porkivenosti besplatnim pristupom Internetu Karta porkivenosti besplatnim pristupom Internetu

Stanovnicima i posjetiteljima Općine Župa dubrovačka od 1. prosinca omogućen je javni besplatni bežični pristup Internetu na pojedinim područjima realiziran u sklopu projekta WIFI4EU.

Riječ je o projektu sufinanciranom sredstvima Europske unije temeljem Sporazuma ''WiFi4EU – promicanje internetske povezivosti u lokalnim zajednicama'', a prema natječaju WIFI4EU-a od Europske izvršne agencije za zdravlje i digitalno gospodarstvo (HADEA). Za provedbu jednog dijela projekta dodijeljena su sredstva u obliku vaučera u iznosu od 15.000 eura, dok je ostatak osigurala Općina iz vlastitih sredstava.

Inicijativa WiFi4EU programa potpora je za omogućavanje besplatnog pristupa Internetu u unutarnjim ili vanjskim javnim prostorima (npr. prostorije javne uprave, škole, knjižnice, zdravstvene ustanove, muzeji, javni parkovi i trgovi).

Ona omogućuje minimalno trogodišnji javni besplatni pristup internetu, a koji je Općina osigurala na sljedećim područjima: prostorije zgrade Općine i Dječjeg vrtića, javni prostor ispred zgrade Općine, dječji park pored zgrade Općine, šetnica i komunalna obala Srebreno, dječji park na zapadnom dijelu Striježica te dječji park i plaža na istočnom dijelu Striježica.


Samo povezivanje na besplatni internet mreže WIFI4EU jednostavno je jer nije potrebna registracija ni unos podataka za autentifikaciju. Potrebno je samo pristupiti dostupnoj mreži WIFI4EU te kliknuti "prijava" na pozdravnoj stranici. Nakon toga moguće je koristiti besplatni Internet.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019