Petak, 19 Veljača 2021 14:24

Apsurd, konavoske osnovnoškolce ostavljaju doma, a srednjoškolci i dalje u klupama

Piše:
Apsurd, konavoske osnovnoškolce ostavljaju doma, a srednjoškolci i dalje u klupama Foto: Alexandra Koch/Pixabay

Zbog porasta broja zaraženih koronavirusom Dubrovačko – neretvanska županija je u koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite, a na prijedlog Općine Konavle donijela odluku, odnosno preporuku, prema kojoj će konavoski osnovnoškolci nastavu pratiti po modelu C, odnosno online. No, srednje škole u Dubrovniku, koju pohađaju i brojni konavoski đaci, izgleda ostaju otvorene pa se postavlja pitanje na kojoj planeti žive članovi našeg Stožera.

Iako je Dubrovačko- neretvanska županija donedavno po broju zaraženih bila među najboljima u državi, to se stanje posljednjih dana promijenilo. Tako posljednjih dana Županija broji svakodnevno po više od 40 zaraženih od ukupnog broja testiranih.

Najviše je zaraženih danima u Konavlima i Dubrovniku. Ipak, ta činjenica nije spriječila odgovorne u Stožeru da prošli tjedan otvore srednje škole i pozovu đake na normalno pohađanje nastave.

Na tjedan dana Konavljani su odlučili zatvoriti i vrtiće, ali nitko iz Stožera se izgleda nije dosjetio preporučiti ravnateljima srednjih škola u Dubrovnika da srednjoškolcima iz Konavala omoguće praćenje nastave online što bi s obzirom na trenutno stanje u Konavlima pa i u Dubrovniku bilo više nego preporučljivo.

Dubrovnik, u kojem broj zaraženih posljednjih dana rasta, a cijepljenje populacije gotovo pa se ne odvija, sprema se za turističku sezonu koja itekako ovisi o epidemiološkoj slici. Valjda o tome vode računa i u Stožeru.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019