Srijeda, 06 Srpanj 2022 18:42

750 godina Dubrovačkog statuta: Pozniak i Lonza kod predsjednika Milanovića

750 godina Dubrovačkog statuta: Pozniak i Lonza kod predsjednika Milanovića Foto: Ured predsjednika; Ana Marija Katić

Ravnateljica Državnog arhiva u Dubrovniku Nikolina Pozniak i akademkinja Nellom Lonza uz obilježavanje 750 godina od donošenja Dubrovačkog statuta danas su boravile kod predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Pozniak i Lonza informirale su predsjednika Milanovića kako je središnje obilježavanje 750 godina donošenja Dubrovačkog statuta organizirano 29. svibnja u Palači Sponza, u sjedištu Arhiva u kojem se čuvaju dva najstarija službena primjerka Statuta. Isto tako, kazale su kako je Arhiv prilikom obilježavanja ove obljetnice surađivao sa Zavod za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku koji je upotpunio izložbu eksponatima iz svog fundusa, a autorica ovogodišnje izložbe, samog koncepta i selekcije izložaka je akademkinja Nella Lonza. Naposljetku, izrazile su uvjerenje da će Republika Hrvatska iskoristiti ovu visoku obljetnicu za predstavljanje bogate pravne baštine Dubrovnika domaćim i stranim posjetiteljima.

Uz predsjednika Milanovića na sastanku su bili posebni savjetnik Predsjednika za kulturu Zdravko Zima i savjetnik Predsjednika za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019