Ispiši ovu stranicu
Subota, 15 Svi 2021 12:34

242 su aktivna slučaja korone u cijeloj Županiji

Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1933.). U Dubrovačko - neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom (četiri utvrđena brzim antigenskim testom). Riječ je o sedam osoba iz Metkovića, tri iz Dubrovnika, dvije iz Župe dubrovačke te jednoj iz Blata i Slivnog. Ukupno je zaraženo devet osoba muškog spola i pet osoba ženskog spola, a osam ima utvrđenu epidemiološku vezu. U posljednja 24 sata obrađeno je 360 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 69 942 uzorka. - priopćenje je Stožera civilne zaštite DNŽ.

Oporavilo se 37 osoba: osam iz Metkovića, sedam iz Dubrovnika i Vele Luke, tri iz Blata i Stona, dvije iz Orebića te jedna iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Opuzena, Ploča. Slivnog, Smokvice i Župe dubrovačke.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 26 osoba pozitivnih na koronavirus. Tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji. U samoizolaciji su 374 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 714 kršenja mjere samoizolacije, podaci su Stožera.

U Dubrovačko – neretvanskoj županiji aktivan su 242 slučaj od kojih je 78 u Dubrovniku, 42 u Metkoviću, 28 u Župi dubrovačkoj itd.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

dpp