Ponedjeljak, 08 Veljača 2021 13:38

24 kazne zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, je li to ipak premalo?!

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri prometne nesreće s ozljeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, dok su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede. S materijalnom štetom zabilježene su tri prometne nesreće, navodi se u redovnom priopćenju Policijske uprave dubrovačko - neretvanske.

Iz policije dalje navode kako je poduzeto 545 represivnih mjera od kojih izdvajaju mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“, te je tako 299 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 45 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 22 osobe prekršajno su sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 15 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Iz Pu od ostalih prekršaja izdvajaju 25 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 24 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja što se ipak čini premalo u odnosu na stanje, posebice na dubrovačkim prometnicama gdje se dnevno zbog neporpisnog zaustavljanja i parkiranja može naplatiti barem stotinjak kazni takvim vozačima koji svojim postupcima usporavaju i ugrožavaju promet.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019