Nedjelja, 18 Listopad 2020 10:44

20 je novoobljelih od COVID - a

U Dubrovačko - neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 13 osoba iz Dubrovnika (sedma muških i šest ženskih, od kojih četiri muške i tri ženske imaju utvrđenu epidemiološku vezu). Nadalje, novozaražene su i tri muške osobe iz Vele Luke (sve s utvrđenom epidemiološkom vezom), jedna muška osoba s Mljeta (utvrđena epidemiološka veza), jedna muška osoba iz Metkovića te ženska osoba iz Župe dubrovačke (s utvrđenom epidemiološkom vezom) i jedna muška osoba iz Stona. Izliječeno je 13 osoba, šest iz Dubrovnika, tri iz Kule Norinske, dvije iz Metkovića, jedna osoba iz Župe dubrovačke i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije. - priopćenje je Stožera civilne zaštite dubrovačko – neretvanske županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 12 osoba pozitivnih na koronavirus. U posljednja 24 sata obrađena su 174 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 16 999 uzoraka. U samoizolaciji je 500 osoba, a u posljednja 24 sata utvrđeno je jedno kršenje mjera samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je 87 slučajeva kršenja samoizolacije, podaci su Stožera.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

dpp