Četvrtak, 11 Studeni 2021 11:30

12. godinu zaredom Dubrovačko - neretvanska županija poklanja narančine Vukovarsko -srijemskoj županiji

12. godinu zaredom Dubrovačko - neretvanska županija poklanja narančine Vukovarsko -srijemskoj županiji Foto: DNŽ

Dubrovačko - neretvanska županija već 12. godinu zaredom donira kamion narančina prijateljskoj Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Župan Nikola Dobroslavić tom je prigodom istaknuo kako je riječ o malom znaku pažnje žiteljima Vukovarsko-srijemske županije ususret Božiću.
- Ovo je više prijateljska gesta između dviju županija koje gaje posebne odnose i sretni smo što vas možemo razveseliti mandarinama koje su poljoprivredni brand Dubrovačko - neretvanske županije. – naglasio je župan Dobroslavić.

- Zadaća Caritasa je pomagati potrebitima, a naš Caritas ima 140 obitelji koje su trajni korisnici pomoći. Da bismo mi mogli pomoći potrebitima nužni su nam partneri i zahvalni smo našoj, ali i drugim hrvatskim županijama, posebice Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja je već tradicionalno uz nas. – rekao je fra Slavko Milić, župnik župe Svetoga Josipa Radnika.

Prema riječima župana Vukovarsko - srijemske županije Damira Dekanića ove dvije županije, iako su na istočnom i južnom rubu Hrvatske, imaju zajedničku sudbinu iz Domovinskog rata.
- Stiglo je vrijeme da konačno ujedinimo Zelenu i Plavu Hrvatsku i da proizvode naše ravnice plasiramo na turističko tržište juga Hrvatske. – istaknuo je župan Dekanić.

Izaslanstvu Dubrovačko - neretvanske županije na donaciji je zahvalila Ljiljana Škorić iz Udruge Paloma Vukovar koja već 20 godina aktivno djeluje na tom području, kazavši: „Zahvaljujem na donaciji koja će razveseliti brojne invalidne osobe, a bit će i suza radosnica u njihovom oku. Ova suradnja mogla bi biti model koji bi slijedile i druge županije, a sve kako bismo zajednički pomogli potrebitima.“

dpp