Srijeda, 18 Svibanj 2022 19:23

1,8 milijuna kuna za poticaje zdravstvenim radnicima, župan Dobroslavić potpisao ugovore

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je danas ugovore za sufinanciranje poticajnih mjera za zdravstvene radnike s ravnateljima zdravstvenih ustanova na području Dubrovačko-neretvanske županije.

- Svjesni smo važnosti ulaganja u kadar, s naglaskom privlačenja i zadržavanja zdravstvenih radnika te i ove godine nastavljamo sa sufinanciranjem poticajnih mjera za zdravstvene radnike u zdravstvenim ustanovama na području Dubrovačko-neretvanske županije, za što je u Proračunu osigurano milijun i 800 tisuća kuna. – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Ugovor s Općom bolnicom Dubrovnik vrijedan je 480.000 kuna u svrhu sufinanciranja stanarina za zdravstvene radnike. Zavod za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije potpisao je ugovor vrijedan 300.000 kuna za sufinanciranje stanarine zdravstvenim radnicima. Domovi zdravlja i Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije potpisali su ugovore vrijedne po 170.000 kuna namijenjene za specijalizacije, stanarine, edukacije i poticanja deficitarnih zdravstvenih kadrova.

- Ovo je jedna od najznačajnijih poticajnih mjera jer neke ustanove bez ovih sredstava ne bi uopće bile u mogućnosti uputiti svoje djelatnike na specijalizacije. – rekao je u ime potpisnika ugovora ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan te se zahvalio Dubrovačko - neretvanskoj županiji na zahvalnicama koje su svim djelatnicima u zdravstvu u Dubrovačko - neretvanskoj županiji za izniman doprinos u borbi protiv pandemije COVID-19 dodijeljene na svečanoj sjednici Županijske skupštine.

dpp