laus banner 2021 2

Petak, 18 Listopad 2019 11:37

„Kružice” na 11. Kongresu žena poduzetnica; Terezini Orlić priznanje

Članice Udruge poslovnih žena Krug - ogranak Dubrovnik uz prdestavnike Županijske komore Dubrovnik sudjelovale su na 11. Kongresu žena poduzetnica Jadransko - jonske regije u grčkom gradu Arti prethodnih dana.
 
Prvoga dana Kongresa bilo je riječi o stanju poduzetništva žena u zemljama Jadransko - jonske regije te ulozi gospodarskih komora za razvoj modela potpore ženama koje se žele okušati u poduzetništvu. Tom prilikom Terezina Orlić istaknula je aktivnu ulogu Hrvatske gospodarske komore te tadašnje predsjednice Županijske komore Split, Jadranke Radovanić, koja je imala veliku ulogu u iniciranju ovog Kongresa kao mjesta susreta poduzetnica iz svih zemalja Jadransko - jonske regije.
 
Drugi dan Kongresa fokus je stavljen na ulogu žene i prilikama u sektoru turizma. Održane su radionice za povezivanje i suradnju na EU projektima. Predstavljeni su i primjeri dobre prakse, među kojima je bila i dubrovačka poduzetnica Nikolina Farčić s prezentacijom agencije za organizaciju vjenčanja, kao primjer kreativnih poduzeća u vlasništvu žena.
 
Na svečanoj večeri dugogodišnjoj članici Upravnog vijeća Jadransko - jonskog foruma, Terezini Orlić uručeno je priznanje za doprinos radu Foruma, pa je tom prilikom predsjednik Jadransko - jonskog foruma, Gino Sabatini izjavio: "Dodjeljujemo priznanje jednoj divnoj ženi među nama, koja je godinama bila glas razuma i stabilnosti ovog Foruma.”

DPP

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020