Ponedjeljak, 13 Kolovoz 2018 19:17

Moluntom pluta mrtva riba, a načelnik Lasić poručio: Napravit ćemo sve da se odgovorni kazne i ovo zaustavi

U Moluntu je, u nedjelju navečer, kako navode u priopćenju iz Općine Konavle došlo do onečišćenja mora mrtvom ribom. Iz Općine pišu kako su problemi vezani za privez koćarica na tom predjelu, ovim došli do vrhunca.

Tako je i načelnik Općine Konavle Božo Lasić reagirao na ovu situaciju kod Županijske lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije te drugih nadležnih institucija te istaknuo kako je trenutna situacija neprihvatljiva.

- Dugo vremena su ribarice koristile Molunat kao luku ukrcaja i iskrcaja, a potom su ostajale tu privezane tako da je Molunat nezakonito pretvoren u privezište. Ovo traje već nekoliko godina i mi smo opetovano reagirali, a ovo što smo vidjeli noćas je vrhunac bezobrazluka. Ogromne količine ribe bačene su u more pod okriljem noći, a Molunat je prelijepa turistička vala. Zamislite kako je turistima ovo vidjeti, da ni ne spominjem naše ogorčene ljude?! Županijska lučka uprava je svojedobno donijela odluku da u Moluntu neće biti ukrcaja i iskrcaja ribe, ali to se ne poštuje. Sigurni budite, mi ćemo napraviti sve što je u našoj moći da se ovo zaustavi i kazni kao i da se utvrde odgovorni. - rekao je načelnik Božo Lasić.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250