Petak, 25 Svibanj 2018 10:36

Petorici ratnih vojnih invalida Grad dodjeljuje zemljište na Nuncijati

Petorici hrvatskih ratnih vojnih invalida Grad Dubrovnik dodijelit će zemljište na Nuncijati. Naime, na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća naći će se upravo Prijedlog zaključka kojim se Hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata dodjeljuje zemljište i komunalno opremanje na Nuncijati u svrhu stambenog zbrinjavanja.

Jasno, dodjelom samog zemljišta ne znači i da će veterani automatizmom riješiti svoje stambeno pitanje budući da je sam projekt stambenog zbrinjavanja na Nuncijati na itekako dugom štapu.

Naime, 2016. godine usvojen je DPU naselja Nuncijata, sa zemljištem za veterane Domovinskog rata. No, ne samo da na Nuncijati nije provedena parcelacija, nego je i UNESCO na Nuncijati preporučio da se izbjegne gradnja. Gradonačelnik Mato Franković rekao je kako će se na Nuncijati moći graditi, unatoč mišljenju UNESCO-a.

Još uvijek je pitanje kad će točno do toga doći. Na prošloj sjednici Gradskog vijeća usvojen je Prijedlog zaključka kojim se regulira sklapanje Sporazuma o međusobnim pravima i obvezama između Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Dubrovnika. Tiče se to izgradnje 108 stanova u Mokošici, a gradonačelnik Franković tom prilikom je kazao da će se problematika zemljišta na Nuncijati i Pobrežju riješiti prije nego se uruče ključevi veteranima za stanove u Mokošici. Objasnio je da "ćemo početkom 2020. godine imati u potpunosti riješeno pitanje stambenog zbrinjavanja branitelja“.

Na predstojećoj sjednici Gradskog vijeća naći će se i Prijedlog zaključka kojim se Hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji nadoknađuje dio cijene za stanove kupljene u programu POS I u Mokošici kao i Prijedlog kojim se HRVI umanjuje dio cijene za stanove kupljene u programu POS I i POS II u Mokošici.

V.S.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250