Petak, 25 Svibanj 2018 10:29

Marina Vučković Matić (HNS): Djeci Mokošice omogućimo „Školu za život“

Dubrovački HNS u rebalansu proračuna predlaže 300 tisuća kuna za provođenje kurikularne reforme u Osnovnoj školi Mokošica. Na sljedećoj sjednici gradskog vijeća pred vijećnicima će se naći i rebalans proračuna u kojem se preraspoređuje čak 15 milijuna kuna viška. A mokoškim osnovnoškolcima potrebno je tek 2 posto tog iznosa kako bi mogli sudjelovati u eksperimentalnoj provedbi kurikularne reforme. – piše danas u priopćenju potpredsjednice dubrovačkog HNS-a Marine Vučković Matić.

Nadalje u priopćenju stoji:
„Stoga je dubrovački HNS uputio amandman na rebalans proračuna kojim bi se Osnovnoj školi Mokošica omogućilo sudjelovanje u programu „Škola za život“ već iduće školske godine. Naime, na sastanku s pomoćnicom ministrice znanosti i obrazovanja, Lidijom Kralj tijekom njenog nedavnog posjeta Dubrovniku pronađeno je rješenje kojim bi se omogućilo uključivanje ove škole, uz uvjet da se osigura 300 tisuća kuna za opremanje škole, kupovinu udžbenika i tableta te troškove odlaska na edukacije.

Nastavnici i djelatnici škole, roditelji i djeca iz Mokošice izrazili su svoju želju za sudjelovanjem u ovom projektu, ali zbog ograničenih financijskih sredstava njihova kandidatura nije mogla biti prihvaćena. Sada je na gradskim vijećnicima odluka hoće li ovaj amandman podržati i tako našim najmlađim sugrađanima ispuniti želju i omogućiti da već iduću školsku godinu započnu s 30% lakšim torbama, a u školskim klupama dobiju obrazovanje primjereno 21. stoljeću.“ – piše u priopćenju HNS-a.

D.M.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250