Petak, 25 Svibanj 2018 10:14

Konavoski Dom za starije poslovao s plusom od 810 tisuća kuna

Na sjednici konavoskog Općinskog vijeća financijska izvješća za prošlu godinu podnijeli su Konavosko komunalno društvo, Čistoća i zelenilo Konavle, Dječji vrtić Konavle, JVP Konavle, Dom za starije i nemoćne Konavle te Muzeji i galerije Konavala.

Konavosko komunalno društvo završilo je godinu pozitivno sa 114 tisuća kuna dobiti, Čistoća i zelenilo s dobiti od 130 tisuća kuna, Dječji vrtić Konavle završili su godinu u plusu 366 tisuća kuna.

Dom za starije i nemoćne Konavle prošlu godinu završio je u plusu od 810 tisuća kuna, a u Domu je koncem prošle godine bilo smješteno 77 korisnika.

Ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonija Rusković Radonić iznijela je stanje u toj Ustanovi.
- Još uvijek nismo Konavljane vratili u muzeje, tu nas čeka puno posla. Što se tiče prodanih ulaznica, to je nešto manje jer smo sve škole oslobodili plaćanja. Suvenirnice još nisu zaživjele kako želimo, ove godine ćemo više na tom segmentu raditi. S druge strane imamo 1,2 milijuna kuna naših sredstava, a Općinskih je 1,4 milijuna kuna. Takav omjer mislim da nema nijedan Muzej u Hrvatskoj. – rekla je Antonija Rusković Radonić.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250