Četvrtak, 24 Svibanj 2018 21:04

Zadužuje se i Čistoća

Gradsko vijeće na sjednici u ponedjeljak dat će suglasnost Čistoći za podizanje kredita kod OTP banke. Konačna vrijednost kredita uključivši naknade i ukupne kamate je 3,08 milijuna kuna. Čistoća podiže kredit za nabavku dva specijalna komunalna vozila za prikupljanje i odvoz miješanog komunalnog otpada.

"Nabava vozila iz 2016. godine koja je dovršena početkom 2017. godine bila je orijentirana na vozila vezano uz primarnu selekciju, odnosno odvojeno prikupljanje otpada. Osim toga, zbog štetnog događaja na jednom specijalnom komunalnom vozilu, te starosti postojećih vozila namijenjenih prikupljanju miješanog komunalnog otpada Čistoća d.o.o. Dubrovnik ne raspolaže dovoljnim brojem potrebnih vozila. Nužnost žurne nabave bila je evidentna već tijekom sezone 2017. godine kada je Čistoća d.o.o. Dubrovnik bila prisiljena iznajmiti jedno vozilo kako bi se osiguralo redovno poslovanje i korisnicima pružila adekvatna usluga." - stoji u obrazloženju ovog akta, u kojemu se još navodi da je "Čistoća ostvarila negativan financijski rezultat u 2017. godini pa navedeni iznos ulazi u opseg mogućeg zaduživanja Grada Dubrovnika".

Također, u obrazloženju akta navedeno je i zašto je odabrana OTP banka. Tako se navodi da su prikupljene ponude leasing društava i poslovnih banaka te kako su PBZ I OTP ponudile uvjete identične onima HBOR-a. Ponuda OTP-a odabrana je kao najpovoljnija.

V.Salvia

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250