Četvrtak, 24 Svibanj 2018 20:57

Franković kreće s informatizacijom gradske uprave vrijednom 3,5 milijuna kuna

Piše:

Proračun Grada Dubrovnika za 2018. godinu bit će rebalansiran na idućoj sjednici Gradskog vijeća. Tako će sad iznositi 706, 3 milijuna kuna umjesto 632.329 milijuna kuna. Radi se o trećem ovogodišnjem rebalansu proračuna.

Između ostalog, proračun će se rebalansirati jer je potrebno prenamijeniti 22 milijuna kuna viška iz 2017. godine. Tu će višak sredstava ići na projekt parkinga ispod zgrade HRVI u Mokošici, sanaciju rive u Rožatu, održavanje prometnica, nadogradnju Palčice, uređenja uređenje pedijatrijske ambulante u Mokošici, itd.

U obrazloženju ovog akta stoji i kako se "rebalansom povećava prihod od ulaznica na zidine ostvaren temeljem dodatka Ugovora s Društvom prijatelja dubrovačke starine za 8.000.000 kuna, te se planira dodatni prihod od koncesije na žičari od 7.800.000 kuna, kao i povećanje prihoda od naknade za zaustavljanje autobusa na Pilama od 3.000.000 kuna."

"Ovim rebalansom proračuna planira se i povećanje primitaka od zaduživanja (povećanje od 21.000.000 kuna) zbog usklađivanja s investicijskim projektima koji se namjeravaju financirati kroz kreditno zaduživanje kod HBOR-a, a također se mijenja i prihod od donacija s Društvom prijatelja dubrovačke starine za kupovinu zgrade Zagrebačke banke koji se usklađuje s kupoprodajnom cijenom te se navedeni prihod umanjuje za 15.250.000 kuna." - piše u obrazloženju.

Također, ovim rebalansom donosi se i novi plan rashoda gradskih upravnih odjela. Zanimljivo, plan rashoda Upravnog odjela za poslove gradonačelnika povećava se za čak 10 milijuna kuna. Navodi se kako se tu sredstva za informatizaciju gradske uprave uvećavaju za skoro četiri milijuna kuna te će sad iznositi nešto više od pet milijuna kuna. Pak, najveći dio tog novca ići će na, kako se navodi u obrazloženju, računalni program koji će koštati 3,5 milijuna kuna. Odnosno, prema starom planu za računalni program bilo je predviđeno 820 tisuća kuna, a sad se taj iznos povećao za čak 2,7 milijuna kuna.

Još po preuzimanju gradonačelničke dužnosti Mato Franković najavio je uvođenje kompjuterskog sustava putem kojeg će građani moći u stvarnom vremenu pratiti stanje rješavanja svojih predmeta i provjeriti relevatne gradske dokumente.Stoga, za zaključiti je da Franković započinje s tim projektom.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250