Petak, 04 Svibanj 2018 14:26

Miho Obradović (HNS): Sezona je tek počela, a s njom i kaos u režiji gradonačelnika

Projekt „Poštujmo Grad“ ostao je mrtvo slovo na papiru i bit će zapamćen tek kao još jedno prekršeno izborno obećanje gradonačelnika Frankovića i njegova HDZ-a. To je jasno već sada nakon što je opet dolaskom više kruzera i 8000 putnika s njima u gradu nastao kaos kojeg ni gradonačelnik ni ravnatelj Lučke uprave zajednički nisu uspjeli riješiti. - piše u priopćenju predsjednika dubrovačkog HNS-a Miha Obradovića.

„Jedini uspjeh koji su ostvarili bio je skrivanje broja putnika po pojedinom kruzeru na stranicama lučke uprave. Do dolaska ove gradske uprave i novog vodstva Lučke uprave Dubrovnik ti su podaci bili javno objavljivani upravo kako bi naši sugrađani, ali i gospodarstvenici, mogli planirati svoje dnevne i tjedne obaveze i rasporede sudjelovanja u prometovanju gradom.” - piše dalje Obradović.

„Ipak, iz drugih dostupnih podataka jasno se vidi kako će u ovom mjesecu kruzeri dovesti gotovo 108 000 putnika, dakle 27 000 tjedno. Od toga njih 38 000 u samo pet dana gotovo istovremeno će stići u grušku luku i krenuti prema Pilama. Tako nas već sutra očekuje dolazak 7000 gostiju, sljedeći utorak dolazi ih 8000, a 17. svibnja očekuje se dolazak 9000 gostiju s četiri kruzera koji u grad svi dolaze u jutarnjim satima.

O skrivanju do jučer javnih podataka kako bi prikrili vlastitu nesposobnost ne treba posebno trošiti riječi. Taj potez sam za sebe govori i više nego dovoljno. Ali nažalost cijenu bombastičnih nerealnih obećanja i nesposobnosti uprave ponovno će platiti građanke i građani Dubrovnika. Sezona je tek počela, a s njom i kaos u režiji gradonačelnika.” - zaključio je predsjednik dubrovačkog HNS-a Miho Obradović.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250