Srijeda, 14 Ožujak 2018 13:17

DUSTRA postala presudan faktor, Raguž kaže da neće trgovati i da ga kadroviranje ne zanima

Piše:

Iako odnosi koalicijskih partnera HDZ-a i DDS-a u posljednje vrijeme i nisu bili pretjerano idilični, malo je tko mogao naslutiti da će predsjednik dubrovačkog HDZ-a i gradonačelnik Mato Franković onako naprasno, pred javnošću prekinuti taj interesni brak. Uostalom, Franković je već jednom u prošlom sazivu Gradskom vijeća, dok je tim tijelom predsjedao, progutao knedlu zbog nedolaska DDS-ovih vijećnika na sjednicu. Pero Vićan je i inače imao običaj, kad ne bi bilo po njegovom, narediti svojima da izostanu sa sjednice.

Nedolazak na sjednice Gradskog vijeća bio je način na koji je svojim koalicijskim partnerima, neovisno radi li se o HDZ-u ili Vlahušiću, Vićan zapravo slao poruke. No, poruku koju mu je s govornice iz Vijećnice poslao Franković, Vićan nije ni najmanje očekivao, baš kao što ni čelnik DUSTRA-e Željko Raguž nije očekivao da će tako brzo u lokalnoj politici postati faktor bez kojega se ne može.

I dok mnogi očekuju kako će Raguž trgovati jednako kao i Vićan, jer bez njegovih ruku nema koalicije, čelnik DUSTRA-e za portal Dubrovnikpress.hr ističe kako ga ne zanima kadroviranje dođe li do toga da Vićanovi ljudi počnu napuštati mjesta koja su im dodijeljena temeljem koalicijskog sporazuma.

Frankovićev istup na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, tijekom kojega je javno prekinuo koaliciju s DDS-om, poželjevši im uspješan rad u oporbi, čelnik DUSTRA-e Željko Raguž nije želio komentirati. Istaknuo je tek kako ga nikad nije zanimalo što se događa u tuđem dvorištu.

- DUSTRA i jest uspješna kao stranka zato što se ne bavi događanjima u tuđem dvorištu. Nama je uvijek bio prioritet razvoj Grada. Nikad se nismo osvrtali na događanja u susjednom dvorištu, niti smo gradili svoj uspjeh na tuđim problemima. - kazao je Raguž.

Iako je očito kako će do sljedećih redovnih lokalnih izbora baš Raguževa DUSTRA s tri vijećnička mandata garantirati stabilnost u Gradskom vijeću, odnosno držati većinu, Raguž ističe kako se koalicija s HDZ-om temelji na suradnji na razvojnim projektima važnima za Grad Dubrovnik.

- Suradnja s HDZ-om zasnovana je na realizaciji projekata od kojih će Grad i njegovi građani imati koristi. Dakle, veselimo se početku izgradnje škole na Montovjerni, nadogradnji Palčice i vraćanju vile Čingrije pod okrilje Grada Dubrovnika. - rekao je Raguž.

Otklonio je špekulacije kako će na mjesta koja su temeljem koalicije pripala DDS-u doći kadrovi DUSTRA-e.

- Nas kadroviranje ne zanima, niti smo s HDZ-om razgovarali o kadrovskom preslagivanju. Nas zanima samo suradnja temeljena na realizaciji razvojnih projekata Grada.- rekao je Raguž.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250