Četvrtak, 22 Veljača 2018 09:29

Poplavljeni Stradun postaje prošlost; Vicko Begović o radovima na sanaciji kanala mješovite odvodnje

Piše:

Počeli su istražni radovi Vodovoda na sanaciji kanala mješovite odvodnje Stradun. Radi se o radovima koji prethode konačnoj suglasnosti konzervatora na cjelokupnu rekonstrukciju kanalizacije povijesne jezgre, ali uz koje će se također dio kanala i očistiti. Više o radovima za portal Dubrovnikpress.hr rekao je član Uprave Vodovoda Vicko Begović.

Objasnio je kako su izvođači radova tvrtke Anafora, Goran i Zoran, Građevinar-Quelin te kako je za nadzor izvođenja radova zadužen Institut IGH. Vrijednost radova je 480 tisuća kuna bez PDV-a, a očekuje se kako će završiti kroz 60 kalendarskih dana.

- Radovi obuhvaćaju istražne radove kanala mješovite odvodnje, koji se sastoje od radova na dijelu kanala u dužini od 30 metara, čišćenja i saniranja tog dijela kanala, snimanja i evidentiranja svih oštećenja i priključaka te izrade kinete za postizanje uvjete tečenja otpadne vode unutar kanala. - rekao je Begović.

- Već ovim dijelom radova postignut ćemo bitan pomak u odvodnji jer ćemo rasteretiti najniži dio na Stradunu, koji je do sad znao poplaviti. S ovim radovima će se riješiti taj problem, bez obzira koliko kiše palo, poplave će se u budućnosti izbjeći. - dodao je Begović.

Odgovorio je na pitanje kad bi se onda moglo ići u cjelokupnu rekonstrukciju kanalizacije povijesne jezgre.
- Kroz 60 dana odradit ćemo ovaj posao, onda ide komplementiranje dokumentacije izvedbenog projekta, komunikacija s konzervatorima, a u ljeto već možemo raspisati dokumentaciju za javnu nabavu. Predviđam da se u projekt može krenuti kad prođe najgušći dio sezone. Ti radovi neće ići brzo, jer ne možemo ugrožavati postojeću odvodnju i mnogim faktorima ćemo se trebati prilagoditi. - zaključio je za portal Dubrovnikpress.hr član Uprave Vodovoda Vicko Begović.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250