Srijeda, 14 Veljača 2018 11:24

Dvosmjenski i rad vikendima u Vrtićima Dubrovnik realnost; idućeg tjedna anketa za roditelje

Piše:

Dvosmjenski rad, kao i rad vikendom mogao bi uskoro postati realnost u Vrtićima Dubrovnik, potvrdila je to za portal Dubrovnikpress.hr ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Boja Milan Mustać.

Naime, tri nadležna ministarstva, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, zajedno rade na ovom projektu.
- Do kraja sljedećeg tjedna Dječji vrtići Dubrovnik provest će anketu s roditeljima i ispitati njihove potrebe. Dakle, nadam se da će do kraja mjeseca rezultati ankete biti obrađeni. Tada ćemo vidjeti ono što roditelji traže od nas. - rekla je Boja Milan Mustać.

- Ispitat ćemo potrebu za produženim boravkom, smjenskim radom, ali i potrebe za rad preko vikenda. EU je spremna dati sredstva za taj projekt. Naravno, on košta, a Grad Dubrovnik će se natjecati na sredstva Europske unije. Vidjet ćemo kuda će nas to odvesti, ali ono što mogu potvrditi je da su Dječji vrtići Dubrovnik spremni odgovoriti na potrebe roditelja. - zaključila je ravnateljica Vrtića Dubrovnik Boja Milan Mustać.

Što se tiče natječaja Europske unije, on bi se trebao otvoriti u ožujku, a moći će se prijaviti općine i gradovi u partnerstvu s vrtićima u kojima postoji potreba za dodatnim radom. Ukupna vrijednost natječaja je 300 milijuna kuna, a očekuje se da bi tako dvosmjenski rad u vrtićima, tamo gdje za tim bude potrebe, mogao zaživjeti na jesen.

Podsjetimo, o ovoj temi bilo je i riječi na prošloj sjednici Gradskog vijeća, kad je predsjednik Marko Potrebica upravo govorio o ovoj mogućnosti.

Jasno, radi se o vrlo dobroj ideji, budući da ne rade svi roditelji samo ujutro, odnosno zato što mnogi od njih rade i vikendom. Za nadati se kako će ideja i u praksi zaživjeti.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250