Utorak, 13 Veljača 2018 17:20

Orlić vs Vlahušić: Hoće li Vlahušić dokazati da je Orlić lažno svjedočio ili će biti osuđen za klevetu?

Piše:

Nakon suđenja koje je jutros započelo na Općinskom sudu u Dubrovniku, a u kojem Denis Orlić i DPDS tuže bivšeg gradonačelnika Andra Vlahušića za klevetu, odnosno niz izjava u medijima, između ostalih i onu uz kojoj Vlahušić proziva Orlića da je lažno svjedočio tijekom postupka u „aferi Šipan”, o čemu možete čitati OVDJE, kao i iskaze svjedoka OVDJE i OVDJE, danas je također započet odvojeni postupak po tužbi Denisa Orlića isključivo zbog Vlahušićevih izjava da je lažno svjedočio. Na početku je usvojen i prenesen dio zapisnika s ročišta koje je po gotovo istovjetnoj tužbi održano ujutro, a u nastavku je Denis Orlić kazao kako s Vlahušićem nije niti je ikad bio u osobnom sukobu, već je štitio interese DPDS-a. Andro Vlahušić pročitao je iskaze Denisa Orlića koje je dao USKOK-u, sutkinji Županijskog suda u Splitu tijekom procesa za „aferu Šipan” te današnji iskaz Orlića s prvog suđenja. Vlahušić je zaključio da se te Orlićeve izjave ne podudaraju.

Vlahušić je tako citirao iskaz Denisa Orlića pred Uskokom i naveo je kako je Orlić tada kazao:
„Na kraju mogu izjaviti da mi stvarno nije Andro Vlahušić dao direktni nalog da platim onih milijun kuna Dubrovačkom primorju, a niti sam ga ja obavijestio da jer Društvo izvršilo uplatu. Međutim, iz svih mojih razgovora s Androm Vlahušićem u kojima se spominjala zgrada na Šipanu, ja znam da je Andro Vlahušić sve znao, da je ako gradonačelnik bio sa svime upoznat i da je stao iza isplate Društva u ime Grada od milijun kuna Dubrovačkom primorju. Još jednom ističem da je Andro Vlahušić znao za iznos od milijun kuna koje je Društvo isplatilo Dubrovačkom primorju i da ih je odobravao.”

- No, danas na raspravi Orlić kao svjedok navodi da on sa mnom nije o tome razgovarao te da je svoje zaključke temeljio na kontaktima s Olgom Muratti, Perom Vićanom i Joškom Mikulićem. Napominjem da iskaz Orlića pred Uskokom nije točan već je točan njegov iskaz koji je dao danas u svojstvu svjedoka pred ovim sudom, a on je da se nismo sastajali prije uplate vezanu za kupnju zgrade na Šipanu. - kazao je Vlahušić.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250