Ponedjeljak, 25 Prosinac 2017 22:05

Čitatelj: Ovo vam je Stradun u osam manje pet navečer na Božić

Piše:

"Ovo vam je Stradun u osam manje pet navečer na Božić." Dovoljno je to bilo pročitati u e-mailu upućenom uz fotografiju na redakcijski e-mail, a da poruka bude jasna. Naime, na sam Božić, dok bi kao u tijeku trebao biti i Dubrovački zimski festival, nije organiziran apsolutno nikakav događaj na Stradunu. Dapače, navečer, prije subote, 30. prosinca, u Gradu se neće također ništa događati. Samo u utorak ujutro očekuje se dolazak Moto mrazova, u podne na Stradunu.

Nije stoga za čuditi se što ovogodišnji Zimski festival nije niti blizu prošlogodišnjem izdanju ili pak onom pretprošle godine. Potpuno su nelogični i nejasni mnogi potezi organizatora, a ove godine Frankovićeva gradska uprava odlučila je organizacijski dio prebaciti na Dubrovačke ljetne igre. Teško je zamisliti da su u Dubrovačkim ljetnim igrama toliko nesposobni da na Božić ili pak na „reprizi“ dočeka 1. siječnja ne bi predvidjeli nikakav događaj navečer na Stradunu, pa je zapravo pitanje koliko su bili samostalni pri izradi programa, odnosno koliko je odlučivala gradska uprava umjesto njih kao što je i pitanje je li možda Zimski festival i namjerno „miniran“.

Sjetimo se samo koliko je aktualna zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić još kao zaposlenica Turističke zajednica, koja je trebala promovirati festival, kontrirala gotovo svemu što je bivša gradska uprava na čelu s tadašnjim gradonačelnikom Androm Vlahušićem, pa onda ni ta teorija nije nemoguća: kao idemo održati Zimski festival, privid festivala, staviti minimalan broj kućica, opalit masni najam, skratiti vrijeme održavanja festivala tako da se nikom ne isplati dogodine uzeti kućicu, pa kad sve propadne da dogodine imamo opravdanje zašto festivala više nema.

Vjerujući kako to ipak spada u nekakve lokalne teorije zavjere čini se ipak da je ponajprije riječ o potpuno promašenom konceptu kojeg je zamislila nova gradska uprava povodeći se tko zna čime, možda mišljenjem onih stotinjak njorgavca kojima i dlaka na onoj stvari smeta, umjesto da su osjetili puls javnosti, tisuća onih koji su prošle i pretprošle godine uživali na Stradunu gotovo svako večer.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250