Utorak, 26 Rujan 2017 10:24

Dobroslavić: DPDS dobiva novce od zidina, vjerujem da će dio moći izdvojiti za obnovu Kaša

I na sjednici Županijske skupštine, kao i na mnogima prije, bilo je riječi o obnovi valobrana Kaše. No, župan Nikola Dobroslavić malo je izravnije nego inače pozvao Društvo prijatelja dubrovačke starine da sudjeluje u samoj obnovi ovog fortifikacijskog spomenika.

Odgovarajući na pitanje vijećnika HSU-a Ivana Margaretića, kojega je zanimalo je li se pristupilo pregovorima s DPDS-om, župan Dobroslavić je odgovorio:

- Kaše su jedan od rijetkih spomenika koji još nisu obnovljeni. Za njih je nadležna Županijska lučka uprava Dubrovnik, koja je i napravila projekt obnove, ima građevinsku dozvolu, ali problem je u financiranju. Prijavili smo se na EU fondove, no nismo prošli jer su oni očekivali da turistički valoriziramo obnovu, što je teško jer su Kaše ipak spomenik kulture. Kaše se moraju obnoviti, bila bi sramota svih nas da do toga ne dođe. Županijska lučka uprava je od DPDS-a tražila da uđe u financiranje, vjerujem da će DPDS naći mogućnosti. Radili su velike zahvate u Gradu, a i šire, od Konavala do Primorja ili Stona. DPDS uprihoduje dio prihoda od ulaznica na zidine pa vjerujem da će moći odvojiti dio sredstava za ovu namjenu. - zaključio je župan Nikola Dobroslavić.

V.Salvia

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250