Subota, 31 Kolovoz 2013 17:52

Josipović: Smanjenje pada BDP-a određeni znak optimizma

Predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je danas kako pad bruto društvenog proizvoda (BDP) nije dobra vijest, ali i da je usporavanje njegova pada "određeni znak optimizma" da se taj trend mijenja.

"Da bi smo taj mogući znak optimizma prepoznali treba pričekati još jedan period i vidjeti hoće li se taj trend nastaviti. U međuvremenu treba poduzeti sve kako bi se privukli investitori, otvarala radna mjesta te poticalo malo, srednje i veliko poduzetništvo jer bez toga, poboljšanja samog po sebi neće biti", rekao je predsjednik Josipović novinarima nakon susreta s građanima u Uredu predsjednika upitan kako komentira pad BDP-a u drugom tromjesečju za 0,7 posto.

 

Upitan je li za Vladu veći problem pad BDP-a ili deficit, odgovorio je kako Hrvatska ima nekoliko vidljivih problema u gospodarstvu, a među njima je i deficit, koji je ozbiljan. Drugim problemima smatra neuravnoteženost platne bilance, pitanje nezaposlenosti i sl. "Svi problemi su važni, trebaju se riješavati i imaju isti korijen", kazao je predsjednik Josipović.

 

Naglasio je kako osobno po tom pitanju potiče Vladu RH da bude bolja.

 

(Hina)

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250