Aktualno

Mišljenja

Interview

Memoari žene koju je seksualno zlostavljao Roman Polanski spremni za objavuŽena koju je 1977. godine, kada je imala samo 13 godina, seksusalno zlostavljao filmski režiser Roman Polanski, objavit će svoje memore. Knjiga "Djevojka. Život u sjeni Romana Polanskog" Samanthe Geimer, koja sada ima 49 godina, pojavit će se u SAD-u 17. rujna i u Francuskoj 3. listopada.

 

Glasnogovornica francuske izdavačke kuće Michel Laffon izjavila je za AFP kako knjiga nije istinski napad na Polanskog, ali je dodala kako će francusko izdanje nositi naslov "Ja, Samantha, 13-godišnjakinja koju je silovao Roman Polanski".

 

Polanski je prvotno bio optužen za silovanje i sodomiju, optužbe su kasnije ublažene na osnovu sporazuma o nagodbi. On se izjasnio krivim za nezakoniti seks s tinejdžerkom. U pritvoru je odslužio 42 dana, da bi uoči izricanja presude 1978. godine, pobjegao u SAD.

 

Roman Polanski, koji je 2003. godine dobio Oscara za film "Pijanist", 2009. godine bio je zbog seksa sa Geimer hapšen na osnovu međunarodne potjernice na aerodromu u Zurichu. Proveo deset mjeseci u švicarskom pritvoru prije nego što ga je sud u bernu odlučio osloboditi.

 

U jednom televizijskom intervjuu 2011. godine Roman Polanski izjavio je kako je "žalio 33 godine svog života".

 

C.S.

Osnovna pravila komentiranja
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i Dubrovnikpress.hr ne može se smatrati odgovornim za komentare korisnika. Prije komentiranja obvezno je pročitati Pravila korištenja. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje, kao i spominjanje osoba koje nisu vezane uz temu napisa. Autori takvih komentara mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Komentare koji krše Pravila korištenja i zakonske propise potrebno je prijaviti na administracija@dubrovnikpress.hr nakon čega će takvi komentari u najkraćem mogućem roku biti izbrisani utvrdi li se osnova za isto. Prigodom komentiranje ne preporuča se odstupanje od teme napisa, kao ni pisanje velikim slovima. Uredništvo zadržava pravo uklanjanja i skraćivanja komentara te onemogućavanje komentiranja, sve bez posebnog obrazloženja.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Espresso

PRESSport

More

Zdravlje

CoolTura

Religija