Aktualno

Mišljenja

Interview

SAD: Treba vremena da se utvrdi je li u Egiptu bio vojni udarBijela kuća u srijedu je izvijestila da će trebati još neko vrijeme da bi se utvrdilo je li svrgavanje s vlasti egipatskog predsjednika Mohameda Mursija predstavljalo vojni udar te je pozvala egipatsku vojsku na suzdržanost.

 

"Upravo procjenjujemo na koji način vlasti rješavaju sadašnju situaciju", odgovorio je glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney na novinarsko pitanje je li američka administracija išta bliža odluci o tome na koji način treba promatrati svrgavanje Mursija s vlasti.

 

Naime, SAD planira u idućih nekoliko tjedana Egipćanima poslati još četiri borbena zrakoplova F-16, neovisno o tome što su vojne snage svrgnule demokratski izabranog predsjednika Mursija s vlasti, izjavio je za Reuters dužnosnik američke vojske koji je želio ostati anoniman. Drugi neimenovani američki dužnosnik kazao je kako bi se isporuka trebala realizirati tijekom kolovoza.

 

Washington je dosad izbjegavao osjetljivo pitanje svrgavanja Mursija s vlasti nazvati vojnim udarom, jer bi u tom slučaju, po američkim zakonima, Obamina administracija morala obustaviti pomoć egipatskoj vojsci.

 

Isti izvori rekli su da je SAD dosad u fiskalnoj 2013. godini, koja završava u rujnu, egipatskoj vojsci poslao 650 milijuna dolara vojne pomoći, a u planu je i dodatnih 585 milijuna.

 

(Hina)

Osnovna pravila komentiranja
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i Dubrovnikpress.hr ne može se smatrati odgovornim za komentare korisnika. Prije komentiranja obvezno je pročitati Pravila korištenja. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje, kao i spominjanje osoba koje nisu vezane uz temu napisa. Autori takvih komentara mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Komentare koji krše Pravila korištenja i zakonske propise potrebno je prijaviti na administracija@dubrovnikpress.hr nakon čega će takvi komentari u najkraćem mogućem roku biti izbrisani utvrdi li se osnova za isto. Prigodom komentiranje ne preporuča se odstupanje od teme napisa, kao ni pisanje velikim slovima. Uredništvo zadržava pravo uklanjanja i skraćivanja komentara te onemogućavanje komentiranja, sve bez posebnog obrazloženja.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Espresso

PRESSport

More

Zdravlje

CoolTura

Religija