Četvrtak, 17 Listopad 2013 23:23

FOTO - Počeo Festival filma djece i mladeži zemalja Mediterana DUFF 2013.

Piše:

Prigodnim programom u Kinu Sloboda u četvrtak je svečano otvoren drugi Festival filma djece i mladeži zemalja Mediterana DUFF 2013. koji je okupio sudionike iz deset zemalja Sredozemlja. Na otvaranju su nastupile i djevojke iz Plesne skupine Lazareti pod vodstvom Zrinke Japunčić.
Drugo izdanje festivala koje će u organizaciji Kinematografa Dubrovnik i Udruge Luža trajati do nedjelje okupilo je 150 sudionika iz deset zemalja. U natjecateljskom dijelu programa bit će prikazano 60 kratkih filmskih uradaka mladih.

- Dobar ovogodišnji odaziv na Festival očito znači da smo prošle godine napravili dobar posao, a nadam  se da će tako biti i ove godine. - kazala je ravnateljica Kinematografa Dubrovnik Đive Galov, poželjevši dobrodošlicu svima.

Voditelj Udruge Luža igor Mišić je kazao:
- Prikazat ćemo 60 dobrih filmova i to sve skupa izgleda jako lijepo, ali treba se sjetiti kako je počelo kad je učenicima koji su iskazali interes za snimanjem filmova profesor Serdarević izašao u susret. Tada je ubrzo nastala i Udruga Luža koja je organizirala ovaj Festival. - rekao je Miošić, istaknuvši kako se uvijek treba prisjetiti početaka.

Filmovi natjecateljskog i popratnog programa prikazivat će se u Kinu Sloboda, a bogati popratni program uključuje i večernje projekcije tijekom kojih će građani Dubrovnika moći pogledati četiri nagrađivana kratka te dva cjelovečernja filma.

Za učenike dubrovačkih osnovnih škola organizirane su jutarnje projekcije tijekom kojih će učenici moći glasovati za jednu od nagrada festivala - najbolji animirani film po izboru gledatelja.

Inače, u sklopu Festivala bit će održane i tri radionice, animiranog filma, dokumentarnog film te izrade filmskog plakata.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250