Petak, 21 Rujan 2018 20:34

Orlanda Tokić o planovima za asfaltiranje cesta

Piše:

Po završetku turističke sezone nastavit će se s radovima na asfaltiranju prometnica na užem i širem području Grada. Projekt je to koji je aktualna gradska uprava započela gotovo odmah po preuzimanju vlasti nakon prošlogodišnjih lokalnih izbora. I dok se na širem gradskom području asfaltiranje izvodilo gotovo cijelo vrijeme, na gradskom je ono zaustavljeno pred početak turističke sezone. Kako je turista ipak manje, vrijeme je da se nastave radovi pa je zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić za portal Dubrovnikpress.hr istaknula koje prometnice gradska uprava namjerava do kraja godine presvući novim asfaltnim slojem.

- Trenutno se uređuju autobusna stajališta jer su to manji zahtjevi koji nisu utjecali na odvijanje prometa čiji je intenzitet u sezoni itekako pojačan. Tako je uređeno autobusno stajalište u Sustjepanu, a trenutno se radi na uređenju autobusnog stajališta na Kantafigu. - kazala je Tokić.

- Kad je u pitanju asfaltiranje, već smo započeli s radovima na asfaltiranju ceste u Mokošici prema Petrovu Selu. Riječ je o dionici dugoj oko kilometar. Što se tiče cesta na užem gradskom području, slijedi asfaltiranje prometnice u Ulici Žrtava s Dakse i to od Rašice prema Lapadskim dvorima. To je onaj dio ceste koji smo najavili završiti nakon turističke sezone. U planu je i asfaltiranje Dalmatinske ulice, odnosno ceste od restorana Bouno do lapadske škole, a krajem godine ili početkom iduće planirano je asfaltiranje Kineskog zida i još nekih cesta na području Orašca i Gornjih sela. - rekla je Tokić.

Kad turisti odu, odnosno kad se smanji broj automobila, asfaltirat će se i cesta prema Srđu.

- Što smo tamponirali to ćemo i asfaltirati. Nije bilo smisla te radove izvoditi tijekom sezone, a u međuvremenu smo postigli dogovor s vlasnicima i čim intenzitet prometa prema Srđu opadne krenut će asfaltiranje. Dakle, kroz nekih mjesec dana će biti presvučena novim asfaltnim slojem jer ta je cesta na nekim dijelovima u iznimno lošem stanju, čak i opasna i mora se urediti. - kazala je zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250