Četvrtak, 12 Srpanj 2018 13:08

Još jedna u nizu izložbi koje se isplati posjetiti u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik

Još jedna u nizu izuzetno interesantnih izložbi u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik otvroti će se u petak u 19 sati. Riječ je o izložbi Hrvatskog prirodoslovnog muzeja pod nazivom Zvukovi kukaca – orkestar najmanjih. Autori izložbe su dr. sc. Iva Mihoci i Petar Crnčan.

U postavu izložbe Zvukovi kukaca – orkestar najmanjih pratiti će vas zvukovi iz prirode kojih se neki od vas sjećaju iz djetinjstva, a koje danas možemo čuti samo u čistim, netaknutim dijelovima prirode. Postav izložbe oplemenjuju marljivi pjevači po čijoj pjesmi mnogi od nas pamte ljeto, a u ovom našem zboru čut ćete još mnoge druge bučne pjevače. Zvukovi su sjajno orkestrirani u kompozicijama koje je pripremio najpoznatiji bioakustičar na ovim prostorima Boštjan Perovšek te popraćeni modelima i modelima robotima kukaca koje je izradio akademski kipar Denis Kraković uz pomoć robotičara Branimira Tadića i Petra Crnčana. U Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik, moći ćete uživati u bogatom fundusu Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja sa preko 1200 raspjevanih kukaca – tako mali, a tako glasni.

Izložbu su financijski omogućili Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske te Grad Dubrovnik.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250