Srijeda, 16 Svibanj 2018 14:26

Besplatna edukacija HGK o GDPR-u

Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Dubrovnik organizira besplatnu edukaciju o primjeni Uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR) koja će se održati 25. svibnja s početkom u 9 sati, u Hotelu Park. Edukaciju će voditi Petar Mišević, voditelj Službe za informacijsku sigurnost i upravljanje kvalitetom HGK.

Opća uredba o zaštiti podataka u cijelosti je obvezujuća i primjenjuje se izravno u svim državama članicama od 25. svibnja 2018. godine. Njezine odredbe moraju poštivati svi subjekti koji u sklopu svojih aktivnosti obrađuju osobne podatke fizičkih osoba u Europskoj uniji te u određenim slučajevima i subjekti izvan Europske Unije.

Uredba se odnosi na sve pravne subjekte, bez obzira na njihovu djelatnost i veličinu, koji prikupljaju i obrađuju osobne podatke. Prilagodba Uredbi podrazumijeva promjene u načinu prikupljanja, obrade i upravljanja osobnim podacima. Osnovni cilj Uredbe je modernizirati način upravljanja i zaštite osobnih podataka te spriječiti moguće rizike neprimjerenog korištenja i zlouporabe podataka.

Edukacija je besplatna, te se za sudjelovanje  potrebno prijaviti putem online obrasca OVDJE.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250