Utorak, 17 Travanj 2018 10:51

Dom zdravlja u Metkoviću kroz EU fondove nabavlja 1,6 milijuna kuna vrijednu medicinsku opremu

Župan Dobroslavić sa suradnicima održao je u Palači Ranjina sastanak s ravnateljem Doma zdravlja Metković Mihovilom Štimcem i njegovom suradnicom Anom Prusac.

Ravnatelj Štimac izvijestio je župana kako metkovski Dom zdravlja, u sklopu projekta prekogranične suradnje “Interreg IPA Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora”; čiji je nositelj Dom zdravlja Ljubuški, a partner je Dom zdravlja Metković; kreće s javnim nabavama opreme, točnije RTG uređaja i UZV uređaja s dvije sonde, ukupne vrijednosti 1,6 milijuna kuna.

Uz nabavku opreme, među projektne potrebe i aktivnosti spada i osnivanje mobilnih palijativnih timova, nabavka vozila za potrebe mobilnog palijativnog tima, edukacija djelatnika, uvođenje sustava kontrole kvalitete te dobivanje ISO 9001 certifikata. Ukupna vrijednost projekta je 2,3 milijuna kuna, od čega se 85 posto sufinancira kroz EU sredstva, dok je 15 posto vlastito učešće.

Župan Dobroslavić pohvalio je ovaj način iznalaženja dodatnih financijskih sredstva kroz apliciranje na EU fondove, te činjenicu da će Dom zdravlja Metković u kratkom roku zamijeniti postojeću dotrajalu opremu te unaprijediti uvjete rada zdravstvenih djelatnika, a samim time i unaprijediti zdravstvenu zaštitu u dolini Neretve.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250