Petak, 15 Prosinac 2017 22:53

Županijski proračun 685,9 milijuna kuna; OŠ Cavtat prioritet

Piše:

Proračun je realan kao i svaki do sada, niti je napuhan, niti je predizborni, uravnotežen je i imat ćemo uredan proračun, odgovorno proveden, bez ikakvih iskakanja i intervencija rebalansima, kazao je uvodno župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, obrazlažući proračun Županije za 2018. godinu planiran i usvojen na 685,9 milijuna kuna. Nabrajajući najvažnije projekte u 2018. godini, kao jedan od prioriteta Dobroslavić je naveo Osnovnu školu Cavtat.

- Kad su u pitanju projekti, planiramo dvije ribarske luke kandidirati na sredstva EU fondova. Početak izgradnje u idućoj godini luka Perna i Polačište, također vrlo važne za povezivanje Korčule. Financirat će se u cijelosti sredstvima iz EU fondova i vrlo su važne. Inkubator u Pločama je u provedbi i nadam se da ćemo u idućoj godini imati gotovu zgradu. Osnovna škola Cavtat kao najlošija škola u Županiji nužno traži izgradnju nove zgrade.- kazao je Dobroslavić.

Novost u županijskom proračunu za 2018. jest stavka za kupnju udžbenika učenicima prvih razreda osnovne škole.
- Vidjeli ste da smo ove godine po prvi put uvrstili 700 tisuća kuna koje smo namijenili za udžbenike prvašićima, a pomažemo i obiteljima s više djece. Sve su to mjere kojima pokazujemo osjetljivost prema demografskoj situaciji, a podsjetit ću da smo mi jedini u Hrvatskoj napravili strategiju demografskog razvoja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.- rekao je Dobroslavić. Istaknuvši kako je prijedlog proračuna za 2018. „copy paste“, vijećnik SDP-a Davor Penić kazao je županu kako bi najviše trebao govoriti o zbrinjavanju otpada.

- Župan bi najviše trebao govoriti o smeću jer nam je to najveći problem. Trebali bi govoriti o civilnoj zaštiti jer kad su nas pogodile poplave nismo bili spremni. Prijedlog nacrta proračuna je „copy paste“, jer ako analizirate težnje ove županiske vlasti vidjet ćete da su problemi koje ne rješavamo uvijek isti, demografija, centar za smeće, nedostatak investicija. Umjesto da idemo prema tome da u malom i srednjem poduzetništvu imamo što više investicija, mi idemo stalno u potrošnju. - kazao je Penić.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250