Srijeda, 14 Prosinac 2016 16:46

Vlahušić se sastao s tzv. srđevcima i prihvatio njihove amandmane; iz proračuna izbačeno 25 mil. kuna za infrastrukturu na Srđu

Piše:

O prijedlogu proračuna za 2017. godinu dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić danas je na sastanku razgovarao s vijećnicima KLGB Mara Kristića Ljubom Nikolićem i Nikšom Selmanijem te resornim pročelnicima gradskih upravnih odjela. Gradonačelnik je za portal Dubrovnikpress.hr istaknuo kako su svi amandmani koje je na proračun podnijela KLGB Mara Kristića prihvaćeni.

- Svi amandmani KLGB su usuglašeni pa tako i amandman prema kojemu bi grad Dubrovnik dubrovačkoj Općoj bolnici doznačio pet milijuna kuna. Usuglasili smo se da ćemo u proračunu osigurati tri milijuna kuna za odvoz otpada iz Grada. Dogovorili smo projekte obnove spomeničke baštine. Srđevci predlažu obnovu lukobrana Kaše, Doma za starije i nemoćne Domus Christi te sanaciju kanalizacijske mreže u povijesnoj jezgri. Dogovorili smo da sjednemo s predstavnicima Zavoda za obnovu Dubrovnika, Županije i DPDS-a te pronađemo model obnove Kaša, ako već za taj projekt ne možemo dobiti sredstav iz fondova Europske unije, što se tiče Domus Christija, zauzeli smo stav da u tu priču trebamo uključiti i Zakladu Blaga djela. Kanalizacija u povijesnoj jezgri je projekt za koji je zadužen Vodovod. Za sanaciju kanalizacije u povijesnoj jezgri predviđena su sredstva u aktima koji su uvršteni na dnevni red sjednice Gradskog vijeća i ako Vijeće točke koje se odnose na Vodovod usvoji, nema razloga da se taj projekt ne realizira. - kazao je gradonačelnik.

Istaknuo je kako je prihvatio prijedlog KLGB Mara Kristića te iz proračuna skinuo stavku kojom je za infrastrukturu na Srđu bilo predviđeno 25 milijuna kuna.

- I taj je amandman srđevaca prihvaćen. Skinuo sam svih 25 milijuna kuna predviđenih za infrastrukturu na Srđu i za tu namjenu nećemo planirati sredstva dok Grad Dubrovnik i Razvoj golf ne potpišu ugovor kojim se definiraju naši odnosi. Srđevci su tražili i raskidanje ugovora s Razvoj golfom o koncesiji za tvrđavu Imperial na Srđu. No, ja sam im kazao da ja za takvo nešto nemam mandat, jer je to odluka koju treba donijeti Gradsko vijeće. Dakle, svi su njihovi prijedlozi usvojeni i moram reći da je sastanak sa Srđevcima bio iznimno ugodan i konstruktivan. - kazao je Vlahušić.

Odgovorio je i na pitanje hoće li KLGB Mara Kristića podržati proračun, budući da su i oni danas od njega zatražili da odstupi s mjesta gradonačelnika.

- Traženje da odstupim s mjesta gradonačelnika je njihov politički stav, a proračun je nešto drugo. Proračun nije političko već tehničko pitanje, to je dokument u kojem se planiraju sredstva za razvoj Grada i projekte koji podižu kvalitetu života njegovih građana. Razvoj grada i kvaliteta života njegovih građana naš je zajednički interes.- rekao je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250