Aktualno

Mišljenja

Interview

Jadrolinija pojačava liniju Ploče - Trpanj, plovit će „Jadran“Jadrolinija će od četvrtka na trajektnu liniju Ploče – Trpanj uvesti brod „Jadran“ kapaciteta 1200 putnika i 138 vozila i tako osigurati stalni i siguran promet ne toj liniji, najavljeno je danas iz tog riječkog putničkog brodara.

 

Brod će iz na toj liniji početi prometovati iz Ploča u 5 sati.

 

Jadrolinija je ranije najavila da će, ako se i dalje bude povećavao promet teretnih vozila na trajektnoj liniji Ploče-Trpanj, na tu liniju uvesti brod dvostruko većeg kapaciteta.

 

S ulaskom Hrvatske u EU od 1. srpnja pojačan je promet teretnih vozila na trajektnoj liniji Ploče-Trpanj. Naime, zbog gužvi na graničnom prijelazu kod Neuma dio kamiona je, da bi zaobišli teritorij Bosne i Hercegovine, vraćen u Ploče gdje su se ukrcavali na trajekt za Trpanj, ali se na polazak trajekta čekalo nekoliko sati.

 

Iz Ministarstva financija jučer je objavljeno kako je za očekivati da se robni, a ponegdje i putnički promet na graničnim prijelazima odvija uz povremene zastoje zbog prilagodbe svih sudionika na nova carinska pravila koja su se počela primjenjivati ulaskom Hrvatske u EU.

 

Ministar financija Slavko Linić izjavio je danas kako vjeruje da će se problem s gužvama na granici sa Srbijom i BiH riješiti u desetak dana.

 

(Hina)

Osnovna pravila komentiranja
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i Dubrovnikpress.hr ne može se smatrati odgovornim za komentare korisnika. Prije komentiranja obvezno je pročitati Pravila korištenja. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje, kao i spominjanje osoba koje nisu vezane uz temu napisa. Autori takvih komentara mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Komentare koji krše Pravila korištenja i zakonske propise potrebno je prijaviti na administracija@dubrovnikpress.hr nakon čega će takvi komentari u najkraćem mogućem roku biti izbrisani utvrdi li se osnova za isto. Prigodom komentiranje ne preporuča se odstupanje od teme napisa, kao ni pisanje velikim slovima. Uredništvo zadržava pravo uklanjanja i skraćivanja komentara te onemogućavanje komentiranja, sve bez posebnog obrazloženja.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Espresso

PRESSport

More

Zdravlje

CoolTura

Religija