Utorak, 02 Srpanj 2013 15:53

Na granici Srbije i Hrvatske kolona kamiona od 15 kilometara

Kolona duga petnaestak kilometara, u kojoj oko 1200 kamiona čeka carinsku proceduru i ulazak u Hrvatsku i duže od 15 sati, stvorila se na graničnom prijelazu Batrovci-Bajakovo sa Srbijom nakon što je Hrvatska u ponedjeljak postala članicom Europske unije, a dužnosnici Uprave carina Srbije i policije tvrde da je problem nastao zbog usuglašavanja carinskog sustava Hrvatske s propisima EU.

 

Za razliku od Batrovaca, na ostalim prijelazima, u Šidu i na mostu Bačka Palanka, nema problema ni na ulazu ni na izlazu iz Hrvatske, no riječ je o manjim prijelazima na kojima nema toliko prometa i pritiska kao na autocesti prema Zagrebu, odnosno na prijelazu Batrovci.

 

Autobusi i osobni automobili prometuju preko srbijansko-hrvatske granice bez zastoja i problema, a po riječima dužnosnika srbijanske granične policije i carine, kontrola na srbijanskoj strani traje do tri minute.

 

Vođa smjene teretnog prometa na prijelazu Batrovci Predrag Milakara nije mogao procijeniti kad će se kamionski promet normalizirati, a vođa smjene na istom prijelazu Nebojša Brajković srbijanskim je medijima prije izjavio da nijedan kamion nije prešao u Hrvatsku od ponedjeljka u 22 sata.

 

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije priopćiilo je da prometna policija poduzima sve neophodne mjere kako bi osigurala siguran promet na Koridoru 10, osobito u zoni graničnog prijelaza Batrovci.

 

(Hina)

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250