Utorak, 14 Listopad 2014 12:14

Počinje treći DUFF

Piše:

Pred početak DUFF-a vlada jedna pozitivna energija i taj Festival nas je sve nevjerojatno povezao, kazala je ravnateljica Kienmatografa Dubrovnik Đive Galov na konferenciji za novinare održanoj povodom trećeg izdanja "DUFF 2014. - Festival filmskog i video stvaralaštva djece i mladih Mediterana" koji će se održati od četvrtka do nedjelje.

Galov je istaknula kako je ovogodišnji program "obilniji i bogatiji nego prošlih godina".

- Imali smo 200 prijavljenih radova iz 12 zemalja, a u glavni program ušlo ih je 73 te veliko hvala redateljicama Ireni Škorić, Neni Mojaš i novinarki Miji Njavro, našim curama iz selekcijskog žirija. - kazala je Galov, dodavši kako će ocjenjivački žiri filmove ocjenjivati u devet kategorija. Ona je istaknula kako su njoj najdraže nagrade publike te nagrada dubrovačke djece koja će izabrati svog favorita.
Inače, članovi ocjenjivačkog žirija su filmski kritičar Marko Njegić, umjetnički direktor lisabonskog Monstra Festivala Fernando Galrito producentica Tatjana Ačimović.

duff u tekst

Predsjednik udruge Luža, suorganizatora Festivala, Igor Miošić više je kazao o radionicama koje će se održati u sklopu popratnog programa.

- Radit ćemo radionice za učenike osnovnih i srednjih škola na kojima će sudjelovati 50-ak djece od 10 do 18 godina. Riječ je o dvije radionice Filmske kritike, za osnovne i srednje škole, koje će se održati pod vodstvom filmskih kritičara Boška Picule i Diane Nenadić. Održat će se i radionica Jednominutnog filma koju će voditi Janet Alilović te radionica One-Take filma koju će voditi Jose Luis Munoz Bejarano koji dolazi iz Španjolske. Tu su i radionice animiranog filma koje će voditi Edo Lukman i Jasminka Bijelić Ljubić. - kazao je Miošić, zahvalivši se dubrovačkom Sveučilištu, Gimnaziji Dubrovnik i Art radionici Lazareti na ustupljenim prostorima.

 

Također, za vrijeme trajanja DUFF-a održat će se i godišnja konferencija Youth Cinema Networka kojoj je ove godine domaćin Dubrovnik.

- Youth Cinema Network zapravo je europska platforma koja mladima nudi perspektivu da se se probiju u svijet filma prije nego što postanu profesionalci. na Konferenciji govorit ćemo kako pomoći tim mladim ljudima. - zaključila je Galov.

 

Treći DUFF uz Dubrovačke kinematografe i udrugu Luža održat će se se i u organizaciji Škole filma Šipan.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250